maandag 20 februari 2012

Erasmus te sterk voor Bekerteam CHESS: 3-1

Het bekerteam van CHESS mocht de degens kruisen met dat van Erasmus. Hoewel op papier sterker dan CHESS, hebben wij al vaker sterkere teams uit het bekertoernooi gegooid. Vol goede moed namen we plaats achter de borden. Echter, nog meer dan bij een reguliere wedstrijd van 8 tegen 8 speelt de eerste uitslag een belangrijke rol. Helaas viel die uit in ons nadeel. Erik Smeekes [bord 3] koos voor een gewaagde opzet waarbij een mindere zet het verschil tussen verlies of winst kon uitmaken. Erik ging over de grens van wat de witte stelling kon hebben, en zijn tegenstander maakte het met een paar rake klappen uit. De stellingen van Bart Voogt [bord 2] en Martin van der Hidde [bord 4] stonden ietsje minder voor de CHESS spelers. Bart bood remise aan, wat door zijn tegenstander aangenomen werd. De tegenstander van Martin ging in op een zettenherhaling. Martin had aan 1 zet voldoende voor de remise. Omdat de stelling bij Ron Burgerhout [bord 1] nog onduidelijk was, liet hij de tijd wegtikken. Met 4 minuten op de klok, en met het idee dat Ron wat beter stond, werd bij Martin 3x dezelfde stelling op het bord bereikt. Alle druk lag nu bij Ron, die moest winnen om een verlenging af te dwingen. Op zoek naar kansen moest hij een stuk inleveren wat zijn tegenstander neit meer terug gaf. Met een 3-1 nederlaag namen we afscheid van het bekertoernooi.